Geld Lenen BKR Codering
U bevindt zich hier: Startpagina » BKR Informatie

BKR Informatie

Het BKR in Tiel

Bij het BKR (Bureau Krediet Registratie), Dodewaardlaan 1 in Tiel zijn ruim 10,8 miljoen consumenten bekend. Zij hebben een BKR registratie. Iedereen, die bij het BKR bekend is, heeft één of andere vorm van krediet. Het BKR geeft informatie over het leen- en aflosgedrag van kredieten. Ongeveer 94% van de consumenten die bij het BKR bekend zijn, komt zonder problemen de betalingsverplichtingen na. Ongeveer 6% heeft een geldlening met een BKR codering. Welke BKR coderingen iemand kan hebben lees je op onze site.

BKR ACHTERSTAND. BKR OVERSTAND. DE HERSTELCODE H.

Als een krediet-nemer niet voldoet aan de overeengekomen verplichtingen wordt dit gemeld. De achterstand verschijnt dan bij het BKR in de vorm van een A. Een achterstand in betaling ( =betalingsachterstand) ontstaat als er een termijnbedrag, zonder toestemming van de krediet-gever, na de contractuele vervaldatum, nog niet door de krediet-nemer is voldaan. Afhankelijk van de status kent het BKR een A-codering, A1-codering, A2-codering, A3-codering, A4-codering, A5-codering en H-codering. Soms is het mogelijk, dat iemand meerdere BKR coderingen tegelijk heeft.

WELKE BKR DEELNEMER HEEFT EEN AANMELDING GEDAAN?

Alleen wanneer je een BKR uitdraai aanvraagt van jezelf krijg je een overzicht van elke lening overeenkomst, die op jouw naam geregistreerd staat bij het BKR in Tiel. Op dit overzicht staat ook de naam van de BKR deelnemer, die de gegevens van het krediet heeft aangemeld. Hier vind je een overzicht van de BKR Deelnemerslijst.

WAT REGISTREERT HET BKR?

Het BKR registreert welk krediet je op jouw naam hebt. Je persoonsgegevens en de gegevens van de leningovereenkomst staan genoteerd. Uitsluitend het soort krediet is bekend en niet waarvoor je het geld gebruikt. Als er een achterstand in de betaling ontstaat wordt er een negatieve BKR codering genoteerd. Ook afgeloste en betaalde leningen staan er nog vermeld. Als het krediet is beƫindigd of het abonnement opgezegd gaat de BKR bewaartermijn in. Je gegevens blijven dan nog vijf jaar zichtbaar.

HOE KAN IEMAND BKR GEGEVENS OPVRAGEN?

Om te voorkomen, dat je BKR gegevens in verkeerde handen vallen kun je alleen je eigen gegevens opvragen via iedere bank. Je moet dan een geldig legitimatiebewijs tonen. De kosten voor jouw BKR registratie inzage bedragen € 4,95 als je je gegevens via je bank opvraagt. Je ontvangt dan uiterlijk binnen 7 werkdagen schriftelijk het gevraagde overzicht op het opgegeven adres. Je kunt jouw BKR notering ook in Tiel ophalen. Daarnaast is het mogelijk om online je BKR gegevens op te vragen. Het BKR biedt twee pakketten aan: mijnBKR Standaard (verkrijgbaar voor € 7,50) en mijnBKR Premium (verkrijgbaar voor € 12,50). Een bezoekafspraak kun je maken op 088 - 1502500. Het BKR in Tiel is ook bereikbaar op 0344 - 616041.
Via de telefoon worden geen BKR gegevens verstrekt.

WAT IS EEN BKR SCORE?

De BKR Score geeft aan welk risico wordt verwacht als de BKR deelnemer een geldlening verstrekt. Het geeft niet aan of de lening wordt gegeven. Het inkomen, woonlasten en gezinssituatie zijn bepalend.
Bij BKR Score worden op basis van een statistisch erkend rekenmodelde gegevens over leen- en aflosgedrag en de leeftijd vergeleken met dezelfde gegevens van alle geregistreerde personen. De berekening wordt elke keer opnieuw gemaakt wanneer de deelnemer een BKR Score aanvraagt. Hierdoor wordt de BKR Score voortdurend aangepast aan de meest recente situatie.